Er du en taber?

Nogen har det bare i sig mens andre bare ikke har det – Succes! Selvfølgelig kan du opøve det hvis du vil, problemet er bare at hvis du ikke har det, så vil du sikkert ikke!

Her er en dialog mellem to typer – A som bare har det og B der bare ikke har det. Læs dialogen, så ved du om du har det.

A: Hvis du investerede i noget fast ejendom, så kunne du betale den af i løbet af 10 eller 20 år. Så kunne du skippe det job du siger du hader og tage ud at rejse…

B: Jeg gider ikke at eje en udlejningsejendom eller en ditto lejlighed. Jeg gider ikke have med besværlige lejere, reparationer eller indkradsning af penge at gøre. Det er bare ikke mig!

A: Har du nogensinde tænkt på at få et ekstrajob? Så kunne du investere den ekstra indkomst i en investeringsforening og lade dem vokse. Efter et stykke tid ville de kaste så meget af sig, at du ikke længere behøver at tage på arbejde hver dag.

B: Jeg gider ikke at have et ekstrajob! Jeg har brug for at slappe af og nyde det nye fladskærmsTV, jeg har købt til børnene. Plus, når jeg kommer hjem fra mit almindelige job, er jeg så træt at jeg kun har energi til at smide mig på sofaen. Og forresten, så giver et ekstrajob ikke så meget som mit rigtige job, og hvorfor skulle jeg arbejde for mindre end det? Og aktiemarkedet kan gå ned og så ville jeg miste penge. Jeg kan desuden ikke vente så længe. Jeg vil gå på pension nu!

A: Har du overvejet at tage lidt mere uddannelse, f.eks. om aftenen? Måske kunne du lære noget mere så du kunne søge et højere betalt job. Det ville give dig ekstra penge til at investere i din fremtidige velstand.

B: Aftenskole? Er du sindsyg? Da jeg blev færdig med min uddannelse lovede jeg mig selv, at jeg aldrig skulle gå i skole mere. Jeg hader at gå i skole!

A: Hvorfor så ikke starte som selvstændig på deltid? Du kunne gradvis øge omsætningen indtil du kunne gøre det på fuld tid, eller i det mindste kunne du tage de ekstra penge du tjener og investere i din pension. Har du nogensinde tænkt på det?

B: Nej nej det er alt for risikabelt! Hvad hvis jeg ikke kunne få nogen kunder eller de ikke betalte? Og så skulle jeg arbejde uden at få penge for det mens jeg byggede det op. Jeg vil betales for hver time jeg arbejder, det fortjener jeg. Desuden vil jeg ikke have besværet med ansatte og husleje. Det er alt for meget stress og besvær.

Og sådan fortsætter det. Der er intet der vil stille B tilfreds. Selv hvis han fik et ekstrajob hvor han bare skulle sidde og se fjernsyn ville han klage over at det var for hårdt for øjnene!

Denne type vil aldrig få succes. Han siger igen og igen at det er det han ønsker – men sandheden er, at han kun ville gøre det hvis det var en uproblematisk garanteret disposition, der ikke krævede nogen som helst form for indsats, risiko eller investering af ham.

Kender du denne type? Hånden på hjertet, hvordan er du selv? Husk at handling er det der i sidste ende gør forskellen. Skriv en kommentar…


Tilmeld dig mit månedlige velstandsbrev her og få E-bogen '7 Trin til Økonomisk Frihed' tilsendt med det samme:

Om Andersen

Ekstraindkomst, fuld indkomst eller millionindkomst: Jeg hjælper mennesker med at starte en risikofri hjemmebaseret virksomhed op og køre den til succes ved hjælp af 'svedkapital' i stedet for bankens penge. Klik her for at se mere.

Comments

 1. Rasmus skriver

  Hej Pete!!

  Umiddelbart kan jeg godt forstår meningen med dit indlæg, men jeg er ikke sikker på at jeg er enig med dig.

  Med udgangspunkt i indlægget, så fortæller du ikke om Person B lever det liv som han/hun ønsker, og derfor ikke har brug for at yde den ekstra indsats som person A ønsker at han skal.

  I min verden gælder det om at leve det liv som man selv vil, og ikke det liv som andre mener at man skal leve. Man skal dog bare huske sig selv på, at man selv vælger og derfor ikke har ret til at “brokke” sig over ens valg og lade være med “brokke” sig over at andre gør hvad de gør.

  Men bare fordi at Person B ikke ønsker at gøre nogle af de ting som Person A forslår, så gør det ikke Person B til en Taber!!!

 2. Hej Rasmus. Tak for din kommentar.

  Du behøver heller ikke at være enig, og det er jo også en grov karrikatur af to personer, vi slet ikke kender nok til at sætte i bås.

  Men når det er sagt, så har jeg en del gange mødt nogen der ligner. De brokker sig over at livet ikke er som det skal være, og siger at de gerne vil have et bedre liv, men det er alt andet end dem selv der skal forandre sig.

  Rasmus, hånden på hjertet, læs lige B’s ord igen: ‘Jeg gider ikke, træt, kan ikke vente, hader at gå i skole osv osv’. Hvad siger det dig?

  Mange positive hilsner
  Pete 🙂

 3. Der er ingen tvivl om, at B skal tage en dyb snak med sig selv og enten acceptere det liv han/hun lever eller beslutte sig for at ændre det.

  Jeg tror at rigtig mange mennesker ikke er 100% ærlige overfor sig selv, omkring hvilket liv de ønsker at leve, ønsker man mange penge, stort hus og dyr bil eller ønsker man at leve et liv hvor kvalitets tid med familien og venner betyder mere end penge.

  At B siger ‘Jeg gider ikke, træt, kan ikke vente, hader at gå i skole osv osv.’, fortæller mig at B ikke har fundet ud af hvad han/hun vil med livet, for hvis B viste det, ville svarene være helt anderledes.

 4. Det er rigtigt Rasmus. En god snak med sig selv ville være godt.

  Når jeg selv er A gør jeg det primært for at have mere tid til familie og venner og et generelt mere afslappet liv. Plus selvfølgelig den tryghed der ligger i at være sin egen chef.

  Udfordringen er jo, at en hvilken som helst livsstil anno 2009+ kræver et vist indput af penge – så hvorfor ikke gøre noget der også virker på langt sigt…

  Et almindeligt arbejde giver jo kun lige her og nu, mens egen virksomhed også giver på sigt – især indenfor direkte salg.

  Mange hilsner
  Pete 🙂

 5. Det som er mit budskab her er, at bare fordi at man ikke gør som A, er man ikke en taber. Man skal gøre det som en rigtigt for en selv

 6. Selvfølgelig skal man det Rasmus!

 7. men hvordan ved man hvad der er rigtigt for en selv, hvordan ved man hvem man selv er??

  Jeg har startet min søgen på mig selv for at finde ud af, hvem jeg er og hvad jeg ønsker ud af livet, så jeg ikke sidder om x antal år på et plejehjem og fortryder alle de ting som jeg ikke fik gjort.

  (se mere på http://www.rasmusaabo.com)

 8. Jeg forstår tankegangen, men må tilstå, at jeg synes at A’s (og din) definition af ‘vinder’ alt for ensigt handler om at bruge en masse tid på at tjene penge. Til sig selv.
  Min mission i livet er ikke at tjene penge til mig selv, men at skabe en bedre verden. Derfor har jeg valgt at fravælge en højtlønnet karriere i it-branchen, til gengæld for et lavtlønnet job i miljøbevægelsen, hvor jeg forsøger at gøre en indsats, der ikke kun handler om ego og bankkonto. Så i din definition er jeg jo nok bare en ynkelig taber.
  Hvornår får disse såkaldte ‘vindere’ tid til at bruge pengene? De arbejder jo altd. De har kun tid til lynhurtigt overfladisk forbrug i forbifarten. Jeg er glad for, at jeg ikke er gift med A.
  Måske A skulle prøve lidt frivilligt socialt arbejde. Det er helt gratis. Det kunne måske berige hans liv og udvide hans horisont med helt andre værdier. Og måske vil han også ende med at få mere kærlighed og holde mere af sig selv.

 9. Hej Lone og tak for din kommentar.

  Det er ganske interessant hvordan formuleringen ‘taber/vinder’ kan bringe en masse interessante holdninger på banen.

  Jeg synes det er stærkt at du vælger at arbejde i miljøbevægelsen. Al ære og respekt for at du netop tror på at din indsats nytter noget. Hvis du læser indlægget én gang til vil du jo netop se at det gør karrikaturen B ikke!

  Det er jo netop derfor jeg vælger at kalde ham en taber, og da denne blogs tema er velstand er det forståeligt nok på det område jeg tillader mig at ‘dømme’ ham.

  Du kunne, med en lille omskrivning, bruge det samme indlæg på en blog om miljøet – og også der kalde ham en taber, fordi han gider ikke noget som helst.

  Mange hilsner
  Pete 😉

 10. Man kan sige meget om person A, – at han er pengegrisk osv. Men grundlæggende handler det vel om at person A ser muligheder hvor person B ser begrænsninger.

  I dette eksempel handler det om at tjene penge, men i princippet kunne det lige så godt handle om at finde en omgangskreds, turde tage chancer eller tage på jordomrejse.

  Hvis man som person B er sortseer, ser man altid kun bagsiden af medaljen. Alt hvad der er smukt og godt i livet, bliver overskygget at frygten for det ukendte.

  Jeg vil ikke gå så vidt som at kalde person B for en taber, men person A har efter min mening en mere positiv indstilling til livet, der sikkert vil give ham en masse gode oplevelser.

 11. Hej Jesspar og tak for din kommentar.

  Sjovt at du kalder A for ‘pengegrisk’. Sådan ser jeg det ikke. Alle hans spørgsmål og forslag handler jo om at hjælpe B! Han har åbenlyst et mere positivt billede af B’s kompetencer end B selv har.

  Men ellers er jeg da fuldstændig enig med dig. Det kunne nemlig sagtens handle om de andre ting du nævner.

  Og 30 år senere har A og B fået hver deres tilnavn af deres venner: A hedder nu ‘Gud, hvor er jeg glad for at jeg gjorde det…’ og B hedder nu’»Gud, hvor ville jeg ønske jeg havde gjort det…’

  For det er det, de hver især går og siger hele tiden…

  Mange hilsner
  Pete 😉

 12. Nej, jeg synes bestemt heller ikke person A virker pengegrisk, men det tror jeg der er andre der synes (#7) uden at vide det 😉

  Det du siger med “30 år senere” fik mig til at tænke på den gode gamle sætning: “Det er bedre at fortryde de ting du gjorde, end de ting du ikke gjorde.” Det er helt sikkert noget man skal tænke på, hvis man er som person B.

  Hvad kan der ske ved at tage en chance, og kaste sig ud i det? Du kan fejle, ja, men så er du den erfaring rigere og bedre rustet næste gang du prøver noget. Hvo intet vover, intet vinder som man siger. Jeg tror det er de færreste, der har taget en chance og fejlet, som inderligt fortryder bagefter. Det man kan fortryde er hvis man som gammel tænker som du skrev – “Gud, hvor ville jeg ønske jeg havde gjort det” Surt show – nu er det for sent. Det er sgu en ommer.

 13. Hehe sidder lige med en veninde på Messenger, hun har økonomiske problemer og da jeg bad hende droppe alle hendes ‘taber venner’ og skifte dem ud med nogle venner der var mere interesserede i investeringer, så spurgte hun ‘hva skal det dog gøre godt for?’ Se her hvad jeg svarede hende:

  Hvis de 10 mennesker du tilbringer mest tid sammen med alle siger… “Naaaj det er for farligt at investere!!” – “Naaaaj du skal sku da ikke købe nu, der er krise!!” – “Naaaj det går aldrig godt, du taber alle dine penge!!”… hvor stor er chancen så for at du bliver en succesfuld investor?

  Hvis de 10 mennesker du tilbringer mest tid sammen med alle siger… “At investere er det eneste rigtige at gøre….” – “Det er under krisen man ka købe billige lejligheder” – “Det skal nok gå, vi hjælper dig, du kommer til at tjene gode penge på det her” hvor stor er chancen så for at du bliver en succesfuld investor?

 14. @Lone, jeg har fuld respekt for det du har valgt. Hatten af for det.

  Dog er jeg af den holdning at:

  1) Man behøver ikke knokle 15 timer om dagen for at tjene mange penge

  2) Hvis man tjener penge (og ikke gør noget ulovligt) så er det fordi man skaber værdi for nogle andre mennesker

  3) Jo flere penge man har til sin rådighed, desto mere godt kan man vælge at gøre i verden

  Så kort sagt: Arbejd smart, skab værdi og brug dine penge til at gøre godt for andre.

  😉

 15. Hej Torben. Tak for kommentaren.

  Det er rigtigt. Venner betyder vildt meget. De anbefaler os bøger, mad, tøj, film, biler, ferie, rådgivere, jobs og måske endda partner og hvor vi skal bo!

  Man hyler med de ulve man er i flok med!

  Mange hilsner
  Pete 🙂

 16. Timothy skriver

  Det er meget pudsigt – jeg “googlede”: “Kan ikke klare det” og så kom denne blog op.
  Jeg er selv b-mennesket her… Jeg var engang ganske motiveret for alt. Men jeg kom aldrig videre. Nu er jeg 32 år gammel og har en rigtig skidt økonomi, svært ved at acceptere mig selv. Jeg drikker meget til tider. Har haft alle muligheder for at kunne ændre mit liv – ved uddannelse etc. Men jeg formår hver gang at finde en undskyldning for ikke at gennemføre.
  Jeg tænker meget over livet og hvad jeg kunne have opnået nu, hvis ikke jeg var “B”.
  Jeg misunder de mennesker som har standhaftigheden for at opnå deres mål.
  Jeg prøver hver dag at motivere mig selv, men det er som om at jeg dagdrømmer for meget. Jeg er tæt på at miste alt (venner, familie, arbejde) – og alt det kun pga at jeg ikke kan motivere mig. Motivere mig til at tage til fødselsdage, fester, invitere fam. eller venner over, sygemelder mig fra arbejde.
  Det må sgu være en depression og mener at mange af dem som ikke tør, vil eller gider også har en angst eller depression.

 17. @Timothy

  Nu nævner du jo direkte nogle problemer nu. Har du tænkt over hvor meget du drikker for nu tænker jeg på din økonomi. For alle kan regne ud at drikker du for 1000kr om måneden så skal du tjene ca. 2000 på dit arbejde for at købe det.

  Hvis du bruger 12000kr om året på at drikke så svarer det faktisk til en hel månedsløn. Jeg ved ikke hvor skidt din økonomi står men det er da en vigtig faktor at kigge på.

  Det handler om at se det positive i det man laver, næsten alle hobbyer har har en omkostning. Så se dine egne hobbyer og se om der skulle være mulighed for at tjene lidt på den ved at hjælpe andre.

  Held og lykke med at finde livsglæder og få styr på økonomien:)

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.